EL festival

quÈ és el filmserÈ?

Benvinguts a la cinquena edició del FILMSERÈ – Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat!

El maig de 2023 el barri de la Florida acollirà per cinquè cop aquest projecte, tan ben rebut pel veïnat i els assistents en les edicions anteriors, i organitzat pels alumnes de l’assignatura optativa de Cinema que es fa a l’Institut Eduard Fontserè. Es tracta d’un esdeveniment impulsat per gent del barri per a gent del barri, on també rebem espectadors vinguts la resta de l’Hospitalet, Barcelona i arreu. El Filmserè és un festival internacional, en què participen curtmetratges rebuts de tot el món, dut a terme gràcies al suport de l’Oficina del Pla de Regeneració Urbana Integral Les Planes-Blocs Florida de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. La nostra ambició és crèixer cada any i fer-ho tot per mitjà de l’organització social: amb alumnes d’institut, que aprenen a realitzar totes les tasques organitzatives d’un festival (i, en última instància, de qualsevol esdeveniment cultural), i la col·laboració dels veïns, espais, associacions i entitats del barri.

Projectem curts de tot tipus, amb un únic criteri: que siguin de la màxima qualitat i amb altes dosis d’entreteniment. Ficció de tot gènere, documentals, animació, videoclips o altres formats, i atorguem molts premis, entre els quals un premi especial per al millor curtmetratge de temàtica social. El veïnat cobra protagonisme en els jurats: a part d’un jurat oficial amb professionals del cinema i la cultura, comptem també amb el jurat de veïns, el jurat jove, el jurat estudiantil i el jurat social, format per representants d’entitats o iniciatives socials del barri. 

Per a més informació podeu fer una ullada a les edicions anteriors: